
فرآیند برنامه ریزی و موفقیت در کنکور سراسری مانند یک ماراتن فوق العاده حساس و مهم است که نوع تلاش شما تا آخرین لحظات بر میزان موفقیت شما به شدت تاثیرگذار است. برای همین در این مقاله از ترنج دانش / مجله علمی ترنج مارکت، به بررسی بهترین روش برنامه ریزی و تست زنی در دوران جمع بندی کنکور می پردازیم. با ما همراه باشید.
اهمیت دوران جمع بندی
فکر میکنم اهمیت دوران جمع بندی نیاز به توضیح ندارد. همه شما زحمات زیادی کشیدهاید. تلاش فراوان کردهاید و بسیاری از دروس را مطالعه کردهاید.
ممکن است برخی از درسها را هنوز مطالعه نکرده باشید ولی در بدترین شرایط، باز هم بخش زیادی از دروس را مطالعه کردهاید.
از ابتدای اردیبهشت تا روز کنکور حدود 2 ماه زمان داریم. در نظر داشته باشید شما در این دو ماه فرصتی برای مطالعه دروس جدید نخواهید داشت.
اگر شما بتوانید در این دو ماه تمام دروسی را که مطالعه کردهاید جمع بندی کنید و بر آنها مسلط شوید و سرعت تست زنی خود را افزایش دهید، برنده مسابقه کنکور خواهید شد. مطمئن باشید این مقطع، مهمترین و حساس ترین قسمت از فرایند یک ساله کنکور شماست.
انواع دروس در دوران جمع بندی:
دوران جمع بندی
فکر میکنم اهمیت دوران جمع بندی نیاز به توضیح ندارد. همه شما زحمات زیادی کشیدهاید. تلاش فراوان کردهاید و بسیاری از دروس را مطالعه کردهاید. ممکن است برخی از درسها را هنوز مطالعه نکرده باشید ولی در بدترین شرایط، باز هم بخش زیادی از دروس را مطالعه کردهاید.
از ابتدای اردیبهشت تا روز کنکور حدود 2 ماه زمان داریم. در نظر داشته باشید شما در این دو ماه فرصتی برای مطالعه دروس جدید نخواهید داشت. اگر شما بتوانید در این دو ماه تمام دروسی را که مطالعه کردهاید جمع بندی کنید و بر آنها مسلط شوید و سرعت تست زنی خود را افزایش دهید، برنده مسابقه کنکور خواهید شد. مطمئن باشید این مقطع، مهمترین و حساس ترین قسمت از فرایند یک ساله کنکور شماست.
درسهایی که تا اینجا خواندهاید، یکی از سه حالت زیر را دارند:
حالت اول: مباحثی که آنها را خواندهاید و کاملا روی آنها تسلط دارید.
حالت دوم: مباحثی که آنها را خواندهاید ولی هنوز در ذهنتان تثبیت نشده است.
حالت سوم: مباحثی که آنها را نخواندهاید.
حال چه کنیم؟
اول از همه به مباحث دسته اول میپردازیم. شما باید این مباحث را مرور کنید تا اولا تسلط شما بیشتر شود و ثانیا دچار فراموشی نشوید. سپس باید به مباحث دسته دوم بپردازید. برای تقویت مباحث این دسته، باید به تمرین و تمرکز بپردازیم. ابتدا کمی تستهای آسانتر و مفهومیتر برای تکمیل یادگیری و سپس تستزنی بیشتر برای افزایش تسلط و سرعت. در نهایت سراغ مباحث دسته سوم خواهیم رفت که طبیعتا وقت زیادی از ما خواهد گرفت.
یک نکته مهم:
به هیچ عنوان نباید از مطالعه یک درس صرف نظر کنید. در نظر داشته باشید که ما از نحوه سوالات کنکور خبر نداریم. شاید مبحثی را که ما از آن صرف نظر کردهایم، سوالات آسانی در کنکور داشته باشد. در این صورت، اگر آن مبحث را مطالعه نکرده باشید، بعد از کنکور حسرت خواهید خورد. پس حتما همه مطالب را حداقل، در حد مفاهیم اولیه یاد بگیرید.
علاوه بر این، شما باید این مباحث را غربال کنید. مباحث وقت گیر و کم اهمیتتر را فقط در حد مفاهیم اولیه یاد بگیرید و مباحث با اهمیتتر و آسانتر (نمره بیارتر) را بیشتر مطالعه کنید. برای این منظور حتما به آمار کنکورهای گذشته توجه کنید و به تعداد تست هر مبحث در کنکور توجه فرمایید.
بهترین راه چیست؟
بهترین راه برای رسیدن به تمام اهداف فوق، حل آزمونهای جامع است. این آزمونها میتوانند آزمونهای جامع کانون و تعاونی سنجش، کنکورهای سالهای گذشته و کنکورهای خارج از کشور باشند.
در واقع با حل یک آزمون جامع به چندین هدف خود خواهید رسید. مباحثی را که روی آنها مسلط بودهاید برایتان تکرار میشود، نقاط ضعفتان را شناسایی کرده و میتوانید برای حل آنها برنامه ریزی کنید و از همه مهمتر، شرایط کنکور برایتان شبیه سازی میگردد و خود را برای حضور در کنکور آمادهتر خواهید کرد.
برای تحقق کامل این اهداف، باید حتما به دو نکته توجه کنید. اولا شرایط کنکور را دقیقا در آزمون شبیه سازی کنید. ثانیا حتما آزمون را تحلیل کنید. بهترین روشی که میتوانید در 2 ماه باقی مانده تا کنکور انجام دهید (کاری که در مدرسه برای شما انجام خواهیم داد) این است که هر 3 تا 4 روز در یک آزمون جامع شرکت کنید و در فاصله بین دو آزمون، آن را به درستی تحلیل کنید و در زمان باقیمانده نقاط ضعف خود را برطرف نمایید.
بایدها و نبایدهای آزمونهای جامع در دوران جمع بندی کنکور:
- آزمونها را حتما در شرایط کنکور واقعی برگزار کنید. زمان شروع و پایان، مدیریت زمان، لباس و پوشش روز کنکور و سایر شرایط را دقیقا رعایت کنید.
- بعد از استراحت، حتما همان روز به تصحیح سوالات بپردازید و آزمون را به طور کامل تحلیل نمایید و حتما مشخص کنید به چه دلیلی پاسخهای شما نادرست بوده است.
- هنگام تحلیل:
اگر به تستها جواب صحیح دادهاید، نیازی نیست به پاسخ تشریحی توجه کنید. نهایتا میتوانید یک نگاه مختصر به پاسخ بیندازید تا اگر راه حل بهتری در پاسخنامه پیشنهاد شده است را یاد بگیرید.
اگر به تستی پاسخ ندادهاید، باید بررسی کنید دلیل این امر چه بوده است. آیا پاسخ را بلد نبودهاید یا وقت کم آوردهاید. در حالت اول باید به مطالعه مجدد آن قسمت بپردازید و در حالت دوم، حتما مقاله مربوط به تنظیم وقت را مطالعه کنید. تنظیم وقت را خیلی جدی بگیرید.
اگر تست را غلط پاسخ دادهاید، حتما بررسی کنید دلیل اشتباه شما چیست. بی دقتی، اشتباه محاسباتی، عجله در پاسخ دادن و یا ضعف علمی. در هر صورت برای حل مشکل خود برنامه ریزی کنید.
- در پایان، یادآوری میکنم اصلا نگران نباشید. قطعا بدانید با تلاش و کوشش میتوانید به موفقیت دست یابید. شاید در آزمونهای اول درصدهای شما پایین باشد. این امر طبیعی است. شما تا قبل از فرآیند جمع بندی، در آزمونهای مرحلهای شرکت میکردید. در این آزمونها فقط یک بخش از مطالب کنکور مورد سوال قرار میگیرد و با تسلط کمتر نیز میتوان در آنها موفق بود اما در آزمونهای جامع به علت حجم بالای مطالب، نتیجه گیری سختتر است و شما نیاز به تسلط و تمرکز بیشتری دارید. پس نگران نباشید. به مرور زمان، همه چیز اصلاح خواهد شد البته به شرط تلاش و تمرین.
با دانلود نرم افزار اندروید ترنج مارکت، از مزایای خرید از اپلیکیشن بهره مند شوید.
ممنون بابت منتشر کردن مطالب مفید و به دردبخور. خسته نباشید
تشکر از همراهی شما